Warning: Memcache::addserver() expects parameter 2 to be long, string given in /home/cru68/7D091OF9/htdocs/libraries/joomla/cache/storage/memcache.php on line 84
Gallo Family Vineyards California White | Cru68
Welkom bij Wijnhandel CRU68 - sitemap

                                     Gepassioneerd & Gespecialiseerd

Gallo Family Vineyards California White

Land: Amerika-Californië
Streek: Californië
Wijnhuis: E. & J. Gallo
Druifsoort: o.a. Chardonnay
Smaak: Wit, fris, milddroog
art.nr:

Gedurende een ruime periode van het groeiseizoen geniet deze regio van een consistent patroon van warme dagen en koele nachten. Deze constante temperatuur is bevorderlijk voor een langzame rijping van de druif. Hoe langer het rijpingsproces van de druiven, des te meer deze de tijd hebben om rijk en vol van smaak te worden - verrukkelijke eigenschappen die de wijnmakers later, bij het bottelen van de wijn, tot uiting kunnen brengen. Om de afgifte van tannine in het perssap te beperken, werden de druiven direct na de oogst ontsteelt. De wijnmakers gaven er de voorkeur aan om de wijnoogst een koele gisting te laten ondergaan, om zo het delicate karakter en de frisheid van de wijn niet in gevaar te brengen.

Met zijn frisse en zuivere afdronk past deze wijn uitzonderlijk goed bij kip gebraden in citroenboter, romige pastagerechten of als intrigerend contrast, bij kruidige Thaise noedelgerechten.

Lightbodied wijn, in balans met levendige fruitsmaken. Zurige groene appelsmaken worden gecombineerd met ananassmaken, vleugjes citrus, limoen, vanille en toast. Kortom, een smakenpalet dat zeer verfrissend en bevredigend is.

Meer informatie