Warning: Memcache::addserver() expects parameter 2 to be long, string given in /home/cru68/7D091OF9/htdocs/libraries/joomla/cache/storage/memcache.php on line 84
Apothic Red | Cru68
Welkom bij Wijnhandel CRU68 - sitemap

                                     Gepassioneerd & Gespecialiseerd

Apothic Red

Land:  Amerika
Streek:  Californië
Wijnhuis:  Gallo
Druifsoort:  Syrah, Zinfandel, Merlot &              Cabernet  Sauvignon
Smaak:  Rood, licht, fruitig, aangenaam
art.nr:

Meer dan 800 jaar geleden mixten de wijnboeren hun dranken op een mysterieuze plek genaamd 'Apotheca'. Eind 2005 maakte een Californische wijnmaker een unieke rode wijn op basisvan een eeuwenoud manuscript. De wijn combineert het recept uit deoude wereld met de lef van de nieuwe wereld. Een legendarische wijn!

Het verhaal begint met Ernest en Julio. Twee broers met familiewortels in Piedmont, Italië. Naast hun liefde voor wijn en een grote dosis vastberadenheid zijn ze samen hun bedrijf in Californië begonnen. Tegenwoordig zijn zeventien leden van de familie Gallo nog steeds direct bij de 'winery' betrokken. Door met dezelfde filosofie en instelling als hun grootvaders druiven te kweken en wijn te produceren heeft de 3e generatie een belangrijke bijdrage geleverdaan de productie van een groot aantal prijswinnende wijnen.

De Apothic Red vertoont fruitige geuren van zwarte kersen en rabarber. Bijgaande tonen van mokka, chocolade en vanille resulteren in een fluweel mondgevoel met een zachte afdronk voor deze volle rode wijn.

Een heerlijke wijn op zichzelf, maar ook de ideale smaakmaker bij gerechten met geroosterd varken, gegrild rood vlees en stevige pasta's.

Meer informatie