Warning: Memcache::addserver() expects parameter 2 to be long, string given in /home/cru68/7D091OF9/htdocs/libraries/joomla/cache/storage/memcache.php on line 84
Arboleda Cabernet Sauvignon | Cru68
Welkom bij Wijnhandel CRU68 - sitemap

                                     Gepassioneerd & Gespecialiseerd

Arboleda Cabernet Sauvignon

Land: Chili
Streek: Aconcagua Valley
Wijnhuis: Viña Seña
Druifsoort: Cabernet-Sauvignon
Smaak: Rood, vol, aromatisch, robuust
art.nr:

Arboleda Cabernet Sauvignon is afkomstig van Las Vertientes Estate, liggend op heuvels op 380 tot 590 meter boven zeeniveau. 32 hectare van het estate is aangeplant met Cabernet Sauvignon. Nadat de druiven geplukt en geselecteerd zijn op speciale tafels, vindt de gisting van het sap plaats in roestvrijstalen tanks gedurende 25 tot 35 dagen. Vervolgens wordt 93% van de wijn opgeslagen in vaten van Frans eikenhout, 7% is afkomstig uit Amerika. In totaal wordt 31% nieuw hout gebruikt om de wijn een vol en 'toasty' karakter mee te geven. De wijn rijpt 12 maanden om vervolgens op fles te worden gebracht.

Een dieprode kleur van kersen, bramen, bosbessen en pruimen, die ook in de geur allemaal terug te vinden zijn en versterkt worden door hints van tabak en vanille. Het palet van smaken is ontiegelijk volumineus, met intense, complexe aroma's van donkerrood fruit, munt en amandelen. Prachtige lengte en heerlijk sappig.

Deze wijn doet het heel goed bij een stevig stuk vlees zoals lam- of varkensvlees. Ook heerlijk bij rode pastasaus.

 

 

Meer informatie