Warning: Memcache::addserver() expects parameter 2 to be long, string given in /home/cru68/7D091OF9/htdocs/libraries/joomla/cache/storage/memcache.php on line 84
Drouhin Bourgogne, Laforet Pinot Noir | Cru68
Welkom bij Wijnhandel CRU68 - sitemap

                                     Gepassioneerd & Gespecialiseerd

Drouhin Bourgogne, Laforet Pinot Noir

Land: Frankrijk
Streek: Bourgogne
Wijnhuis: Joseph Drouhin
Druifsoort: Pinot Noir
Smaak: Rood, licht, fruitig, makkelijk
art.nr:

Het fameuze wijnhuis Joseph Drouhin te Beaune heeft geheel eigen opvatting over de stijl van hun wijnen. De stijl van wijnmaken. Kenners proeven daar soms een vrouwenhand in. En dat klopt ook. Elegantie en verfijning staan voorop. Niets boersige, robuuste Bourgognes... De vlaggeschepen annex basiswijnen van Drouhin heten Lafôret en zijn een genot om te drinken. De ontsteelde Pinot Noir druiven fermenteren in open houten vaten of in roestvrijstalen tanks gedurende 16 dagen. Een deel van de wijn rijpt op eiken, een deel in RVS.

Aangenaam bij gevogelte, wit vlees, 'au gratin':, gerechten, gebraden vlees en zachte kazen.

Laforêt Bourgogne Pinot Noir heeft een heldere granaatrode kleur. De neus biedt een overvloedig aroma van bessen (bramen, rode en zwarte bessen). In de smaak is de wijn vol, charmant en aangenaam te drinken: fris en fruitig met bessenaroma's met lichte en elegante tannines. Het alcoholpercentage komt zelden hoger dan 12.5%.

Meer informatie