Warning: Memcache::addserver() expects parameter 2 to be long, string given in /home/cru68/7D091OF9/htdocs/libraries/joomla/cache/storage/memcache.php on line 84
Pallini Limoncello | Cru68
Welkom bij Wijnhandel CRU68 - sitemap

                                     Gepassioneerd & Gespecialiseerd

Pallini Limoncello

Producent: Pallini
Land/Streek: Italië, Latium
Alcoholpercentage: 26%
Serveren:

IJskoud serveren, direct uit het vriesvak.

 

Als digestief na het eten of in diverse cocktails.

   

Pallini limoncello wordt gemaakt van 100% biologische Sfusato citroenen, die groeien aan de Amalfikust in de buurt van Rome. De citroenen worden met de hand geplukt. Vervolgens weken de schillen van deze citroenen zo'n acht maanden in pure alcohol, alvorens het geheel door toevoeging van suiker toch een mooie likeur gemaakt wordt. Het ware geheim van Pallini limoncello gaat schuil in een oud familierecept. Pallini limoncello is zuiver en puur van smaak. De kleur is identiek aan die van vers geperst citroensap; niet helemaal helder en zacht geel-groen. Aan Pallini limoncello worden geen geur-, kleur-, en smaakstoffen toegevoegd. Je ruikt en proeft pure citroenen. De afdronk is fris en zoet, maar niet stroperig.

Pallini heeft een geschiedenis die terug gaat tot in 1875. De oorsprong van het familiebedrijf lag destijds in de productie van anijslikeur. Pas halverwege de 20ste eeuw werd de limoncello het belangrijkste product voor Pallini. Pallini limoncello is in de afgelopen 10 jaar in de Verenigde Staten uitgegroeid tot nummer 1 premium limoncello. Verder wordt de likeur inmiddels in meer dan 30 landen gedistribueerd en is het de snelst groeiende limoncello in Europa. Sinds 2000 heeft het merk al diverse medailles en awards gewonnen in Italiaanse en internationale wedstrijden, zowel voor de limoncello op zich als voor het design van de fles.

 

Meer informatie