Warning: Memcache::addserver() expects parameter 2 to be long, string given in /home/cru68/7D091OF9/htdocs/libraries/joomla/cache/storage/memcache.php on line 84
AmarulA Fruit Cream | Cru68
Welkom bij Wijnhandel CRU68 - sitemap

                                     Gepassioneerd & Gespecialiseerd

AmarulA Fruit Cream

Producent: Amarula
Land/Streek: Zuid-Afrika, Stellenbosch
Alcoholpercentage: 17%
Serveren: 16 á 18 graden
 

Bij voorkeur puur drinken met ijs of als basis te gebruiken in cocktails. Ook lekker in de koffie of warme chocomel.

   

Amarula Cream wordt gemaakt van de inheemse Marulavrucht. Elk jaar, in februari en maart, worden de vruchten van de marula boom geplukt. De vrucht wordt ontdaan van pit en velletje, gefermenteerd en gedistilleerd in koperen ketels. Het distillaat rijpt daarna twee jaar in kleine eiken vaten. Zo ontstaat een puur Marula extract, dat wordt geblend met verse room. Er komt geen whisky aan te pas, vandaar de fruitige, romige zachtheid.

Amarula Cream is de nr. 2 cream likeur van de wereld en behoort tot het uitgebreide portfolio van het Zuid Afrikaanse Distell. Op de wijdopen vlaktes van Afrika wordt een onbeschaafde boom door de mens gekweekt. De wetenschappers noemen het " Sclerocarrya birrea" , maar het is meer in het algemeen genoemde Marula boom. De boom groeit slechts op één gebied op de volledige planeet, de warme, vorst-vrije gebieden van subequatorial Afrika. De Marula boom neemt een belangrijk belang zowel in het dierenrijk als in menselijk legende en ritueel in. Amarula is nu een deel van de Groep Distell, dat door de fusie van het Bedrijf van Distillateurs en de Wijnmakerij van Landbouwers wordt gevormd in Stellenbosch.

 

Meer informatie